Kurumsal
Hizmetlerimiz
Lokasyonlar
Referanslar
Remote working

HAK’tan ICAS’a Helal Belgelendirme Onayı

Helal Akreditasyon Kurumu: – “Dünya uygunluk değerlendirme pazarında Türkiye’nin de pay sahibi olabilmesi amacıyla kurulan ICAS, ağırlıklı olarak uluslararası pazarda belgelendirme kuruluşu olarak faaliyet göstermektedir.” – “Bu onayla ICAS, uluslararası arenadaki büyüklüğü 6 milyar doları aşan helal belgelendirme pazarında artık çok daha güçlü ve güvenilir bir belgelendirme kuruluşu olarak varlık gösterecek”

Helal Akreditasyon Kurumu (HAK), Uluslararası Uygunluk Değerlendirme Servisi AŞ’yi (ICAS) helal alanında belgelendirme yapabilecek yetkin kuruluş olarak onayladı.

HAK’tan yapılan yazılı açıklamada, küresel uygunluk değerlendirme pazarında Türkiye’nin de pay sahibi olabilmesi amacıyla kurulan ICAS’ın ağırlıklı olarak uluslararası alanda faaliyet gösteren bir belgelendirme kuruluşu olduğu bildirildi.

Azerbaycan ve Moldova’da da yurt dışı yapılanması bulunan ICAS’ın, sistem ve ürün belgelendirmenin yanı sıra artık helal belgelendirme konusunda da onaylı olduğu kaydedildi.

Türkiye’de ve yurt dışında faaliyet gösteren uygunluk değerlendirme kuruluşlarının helal akreditasyon başvurularını, uluslararası kabul görmüş standartlar çerçevesinde işleme alıp değerlendiren HAK’ın tüm denetimlerden başarıyla geçen ICAS, TSE’nin ardından ikinci Helal Akreditasyon onayını aldı.

Düzenlenen törenle Helal Akreditasyon Kurumu Yönetim Kurulu Başkanı Zafer SOYLU tarafından Genel Müdürümüz Hakan ERGİN’e Helal Akreditasyon Belgesi teslim edilmiştir.


Ana Sayfa
İletişime Geçin
Uluslararası Uygunluk Değerlendirme Servisi A.Ş.
© 2024, Turkey. Tüm Hakları Saklıdır

Sitelerimizi, hizmetlerimizi veya araçlarımızı ziyaret ettiğinizde veya bunlarla etkileşimde bulunduğunuzda, biz veya yetkili hizmet sağlayıcılarımız size daha iyi, daha hızlı ve daha güvenli bir deneyim sunmaya yardımcı olmak ve pazarlama amacıyla bilgi depolamak için çerezleri kullanabiliriz

;