Kurumsal
Hizmetlerimiz
Lokasyonlar
Referanslar
Remote working

HELAL BELGELENDİRME SEKTÖRÜNDE TSE GLOBAL

Uluslararası Uygunluk Değerlendirme Servisi A.Ş. (TSE GLOBAL) Helal Belgelendirme alanında Helal Akreditasyon Kurumundan (HAK) 2020 yılında akredite edilmiş ilk özel şirkettir.

Helal Belgelendirme denetimlerimizi, yüksek disiplin ve niteliklere sahip Helal Teknik tetkikçilerimiz ve İslami İşler Uzmanlarımız eşliğinde HAK kurumundan yetkilendirmiş bir uygunluk değerlendirme ve belgelendirme kuruluşu olarak Helal hizmeti alanında siz değerli müşterilerimize akredite hizmet sunmaktan gurur duyuyoruz.

HAK tarafından akredite helal belgelendirme denetim hizmetimizi, SMIIC kurumu tarafından oluşturulmuş OIC / SMIIC 1: 2019 standart kapsamında değerlendirmeye tabii tutmakta ve uygunlukları hususunda değerlendirmekteyiz.

HELAL GIDA BELGELENDİRME NEDİR?

Helal gıda sertifikası, gıdaların ve ürünlerinin ana üretim aşamasından tüketim aşamasına kadar tüm üretim süreçlerinde İslami kurallara uygun olarak hazırlanmasının belgelendirilmesidir. Belgelendirme hizmeti yetkili, ehil ve tarafsız bir kurumun söz konusu üretimi denetlemesini, SMIIC tarafından oluşturulmuş OIC/SMIIC 1:2019 Helal gıda için genel gereklilikler standardı çerçevesinde üretimin yapıldığının doğrulanmasını ve buna bağlı olarak, onaylanmış bir belge vermesini kapsayan bir yöntemdir. Helal gereksinimleri ile birlikte Kuran-I Kerim’de belirtilen “Helalen Tayyiben” şartları göz önüne alınarak hijyen, ISO ve HACCP kurallarına uygun olması da zorunlu şartlar arasındadır.

HELAL BELGESİNİN FAYDALARI NELERDİR?
  • Helal belgesi, üretici ve tüketici arasında bir güven bağı oluşturur.
  • Gün geçtikçe artan bilinçli tüketici taleplerini karşılayabilmek için üreticilere hem kendi sistemlerini hem de ürünlerini geliştirmek için yol göstericidir.
  • Temiz ve güvenilir ürün uygulamalarını teşvik eder.
  • Üreticilere sektörün yapısını göstermede, sektördeki yerini belirlemede ve gelişen ve değişen piyasa şartlarını yakalamada kaynak oluşturur.
  • Artan "Helal Belgeli Ürün" talebi içerisinde üreticilerin rekabet gücünün artmasına yardımcı olur.
  • Helal belgesi üreticilerin Müslüman ülkelere ihracat pazarında pay sahibi olup payını artırmaları için onları bir adım öne geçirir.
  • Helal belgeli ürün talebi olan ülkelere yapılacak ihracatlarda anlaşmazlıkların önüne geçilmesine yardımcı olur.
  • Sadece helal gıda anlamında değil, temiz ve güvenilir gıda, müşteri memnuniyeti, kaliteli kontrol yöntemleri, gerekli dokümantasyonun iyileştirilmesi ve daha az kayıp daha çok verim anlamında da faydalar sağlar.
  • Dünya nüfusunun dörtte birini Müslüman nüfusu oluşturmaktadır. Ve Müslüman nüfusu tükettiklerinde helal belgesi aramaktadır.
  • Ürünün ile üreticinin Küresel İslam dünyası kapsamında tanınmasını ve tanıtılmasını sağlar.
  • Helal Belgesi, tüm İslam alemi nezdinde itibar gören, dünyanın her alanında geçerli belgedir.
  • Üretilen ürün ile üretici firmanın Küresel İslam dünyası içinde tanınması ve tanıtılmasına yardımcı olur.
  • Helal Belgeli ürüne Müslüman nüfusta tercih edilme oranı yüksek olur.

Helal belgeli ürünler TEMİZ ürün olarak bilinir. Bu nedenle COVİD-19 pandemi sürecinde Müslüman olmayan kişiler tarafından hijyen ve temizlik algısından dolayı tercih edilme sebebi olmuştur.

HELAL GIDA SERTIFIKASI DESTEKLERİ NELERDİR?

HAK tarafından akredite edilmiş kurum ile kuruluşlardan alınacak belgeler, Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) “İşletme Geliştirme Destek Programı – Belgelendirme Desteği” kapsamına alınmıştır. Artık, HAK tarafından akredite edilmiş kurum ile kuruluşlardan alınacak belgelerin yanı sıra, müracaat ve dosya inceleme, tetkik, denetim ve test ücretleri de destek üst limitleri dahilinde %70 oranında ve 20.000 TL’ye kadar desteklenmektedir.
(www.kosgeb.gov.tr/site/tr/genel/destekdetay/6798/isletme-gelistirme-destek-programi)

Ticaret Bakanlığı tarafından yürürlüğe konulan 2014/8 sayılı “Pazara Giriş Belgelerinin Desteklenmesine İlişkin Karar” çerçevesinde, Helal Akreditasyon Kurumu (HAK) tarafından akredite edilen uygunluk değerlendirme (belgelendirme) kuruluşlarınca düzenlenen belgeler için yapılan harcamaların belirli bir bölümü ‘Pazara Giriş Belgeleri Desteği’ kapsamında değerlendirilecektir. (https://www.ticaret.gov.tr/destekler/ihracat-destekleri)

İletişim: +90 537 777 40 88

Remote working

Ana Sayfa
İletişime Geçin
Uluslararası Uygunluk Değerlendirme Servisi A.Ş.
© 2024, Turkey. Tüm Hakları Saklıdır

Sitelerimizi, hizmetlerimizi veya araçlarımızı ziyaret ettiğinizde veya bunlarla etkileşimde bulunduğunuzda, biz veya yetkili hizmet sağlayıcılarımız size daha iyi, daha hızlı ve daha güvenli bir deneyim sunmaya yardımcı olmak ve pazarlama amacıyla bilgi depolamak için çerezleri kullanabiliriz